No tak. Takim szczegółem przemawiającym jeszcze za latami siedemdziesiątymi jest reklama PZU umieszczona z tyłu kiosku RUCH-u. Pierwsze reklamy (nie będące szyldami) pojawiły się chyba w tym czasie Ale umówmy się że były to wczesne lata siedemdziesiąte. Z tamtego okresu pamiętam huczne otwarcie "Nowych delikatesów" których nie ma jeszcze na zdjęciu a które wybudowane zostały w 1979 tudzież 1980. Znajdowały się one tuż za apteką a powstały razem z blokami zbudowanymi przy ul. Jana Pawła II. W tamtym okresie mieściły się tam tylko delikatesy i apteka która była czymś w rodzaju magazynu leków dla całego miasta. Sama apteka (o ile pamięć mnie nie myli) mieściła się tam gdzie teraz jest pizzeria kredens. Dopiero na początku lat dziewięćdziesiątych kompleks apteczny podzielono na kilka mniejszych lokali.Drahim wrote:Fotka jest z lat 70-tych, epoka "wczesnego Gierka", czyli pierwszego "cudu gospodarczego".darba76 wrote: Ta dostawa była długo przede mną Na pocztówce widzimy ulicę 9-maja na której jest jeszcze ruch kołowy a nie deptak, widzimy parterowe budynki w miejscu obecnego Rossmanna i apteki. Widzimy też rozłożone markizy nad wystawami sklepowymi których ja nie pamiętam. Ciężarówka też pamiętała II wojnę światową Tak wiec fotkę cyknięto chyba jeszcze w latach sześćdziesiątych
Samochód dostawczy 'Lublin' , produkowany w Polsce, z dobudowaną budą dla ochrony pieczywa przed deszczem.
Na pierwszym planie widać znak drogowy wykonany z plastiku. Wewnątrz była żarówka i w nocy znak stawał się 'świetlnym'. W mieście takie znaki były ustawione tylko w reprezentacyjnych miejscach.
Ludzie już porządnie ubrani.
W obecnym Rossmannie (oczywiście nie tak rozbudowanym jak teraz) mieścił się ZURiT – Zakład Usług Radiotechnicznych i Telewizyjnych w których naprawiano radia i telewizory.