Zapraszam wszystkich do nowego dzialu Szczecineckiego Portalu Historycznego, który nosi tytuł Przemiany szczecineckie. Będą tu publikowane przemiany, czyli porównanie dawnej fotografii ze stanem obecnym, taka swoista wirtualna podróż w czasie. W cyklu tym odwiedzimy wiele znanych miejsc w naszym mieście, zobaczymy jak wyglądały przed stu, osiemdziesięciu czy też siedemdziesięciu laty i czy bardzo się przez ten czas zmieniły. Zdradzę już, że niektóre przemiany są wręcz szokujące. Mam nadzieje, że dla wielu użytkowników portalu dział ten okaże się interesujący. Oczywiście zapraszam również do dyskusji na temat przemian na naszym forum gdzie znajduje się odpowiedni temat. Na koniec dodam, że przemiany są wykonane w technologii Flash i aby je zobaczyć należy mieć zainstalowaną odpowiednią wtyczkę do przeglądarki internetowej, (większość przeglądarek pobiera ją automatycznie).
---------------------------------------------------
W końcu wystartował nowy dział do którego długo się przymierzałem i równie długo pracowałem. Jest to dział przemian, czyli prezentacji flashowych gdzie porównany jest widok ze starego zdjęcia z widokiem obecnym z możliwie jak największą dokładnością. Czasami zdjęcia się w 100% nie pokrywają ale prosze mi uwierzyć, że się starałem
Zapraszam, można komentować krytykować i proponować
PS. tego typu przemiany podpatrzyłem na Portalu Miłośników Dawnego Szczecina sedina.pl, ale przecież szczecinek.org nie może być gorszy